دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۲
مؤسس حوزه علمیه قم به جهانی شدن حوزه می اندیشید

حوزه/ رئیس دبیرخانه بین المللی یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم گفت: آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) معتقد بود که اگر حوزه علمیه در هر شهر و کشوری احیا شود آن کشور بیمه می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در یزد، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم فرحانی رئیس دبیرخانه بین المللی یکصدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم و بزرگداشت آیت الله عبدالکریم حائری یزدی(ره)، ظهر امروز در جمع اقشار مختلف مردم در مصلای مرحوم آیت‌الله اعرافی(ره) میبد و در جوار زادگاه این عالم در محله مهرجرد میبد، با گرامیداشت هشتاد و ششمین سالگرد ارتحال مؤسس حوزه علمیه قم اظهار داشت: آیت الله حاج عبدالکریم حائری یزدی( مهرجردی) در شرایط سخت و زمانی که رضا شاه کمر بسته بود تا موجودیت شیعه و دین را از بین ببرد، حوزه علمیه را احیا و سازماندهی کرد و توسعه داد.

وی، تصریح کرد: آیت الله حائری یزدی معتقد بود که اگر حوزه علمیه در هر شهر و کشوری احیا شود آن کشور بیمه می‌شود و زمانی که احساس کرد دین در ایران در خطر است دست از مرجعیت حوزه نجف کشید و حوزه علمیه در ایران را احیا کرد.

رئیس دبیرخانه بین المللی یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، سازماندهی حوزه علمیه، دعوت از بزرگان علما در قم، تنظیم شهریه مستمری برای حمایت و حفاظت از طلاب، برخورد با وزارت معارف رضا خوانی که قصد چینش طلاب را داشت و پا گرفتن میراث علمی در قم را گوشه ای از اقدامات ارزشمند آیت الله حائری یزدی برشمرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در دنیا نسبت به دین رویکرد مارکسیستی شرق و غرب وجود دارد؛ دین در نگاه مارکسیسم حرکت، مبارزه و حریت نیست، دین مخدر و ایجاد حس بی حرکتی است و تخریب جامعه را با دین می داند.

وی افزود: اروپایی ها معتقدند دین متعلق به زمانی است که بشر علم و دانش امروز را نداشت و هر اتفاقی می‌افتاد به خدا پناه می‌برد و اکنون که علوم ریاضی و فیزیک و شیمی وجود دارد و بشر عالم است نیازی به پناه بردن به دین ندارد.

رئیس دبیرخانه بین المللی یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، تصریح کرد: در دیدگاه شرق دین منفی است و در نگاه غرب دین منفی و مختص به دوره جاهلیت است که بشر علم و دانش امروز را نداشت.

حجت الاسلام والمسلمین فرحانی اضافه کرد: آمریکایی ها نیز معتقدند دین منفی نیست، شخصی و سکولار است، آثار دین فردی است و دین نمی‌تواند حکومت تشکیل دهد و جریان اجتماعی کارا را تشکیل دهد.

وی، خاطرنشان کرد: روحانیت شیعه نشان داد که سازمانی مردمی و متصل به مردم و متکی به منافع شیعه دارد و با رشد و بالندگی علم، فرهنگ و امنیت و خانواده و جامعه را نیز دارد.

رئیس دبیرخانه بین المللی یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، اظهار کرد: سازمان روحانیت شیعه منبر سیاسی امام حسین علیه السلام را زنده کردند و جریان علمی صادقین را تبلور دادند، حوزه علمیه هم تولید علم و دانش می کند و هم محتوای دینی را تبلیغ می‌کند.

انتهای پیام/۳۱۳/۴۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha